Фестиваль «Поліська пані Картопелька» відбудеться на Житомирщині

Фестиваль «Поліська пані Картопелька» відбудеться на Житомирщині

Укрінформ
У місті Овруч на Житомирщині 19 вересня відбудеться фестиваль «Поліська пані Картопелька», який популяризує традиції, рецепти та регіональні особливості страв із картоплі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник відділу економічного розвитку та залучення інвестицій виконавчого комітету Овруцької міської ради Оксана Левківська.

«Фестиваль «Поліська пані Картопелька» відбудеться 19 вересня вже вшосте. Минулого року ми проводили його онлайн через карантинні обмеження. Він проходитиме у рамках святкування Дня міста Овруч на центральній площі міста Соборній і вздовж вулиці Шевченка. Там виставлятимуть свої обійстя учасники, які прийматимуть участь в конкурсі «Чудова садиба», а також будуть ті, хто змагатимуться в конкурсі «Картопляні смаколики», під час якого готуватимуть цікаві страви з картоплі», - розповіла Левківська.

За її словами, у межах фестивалю вперше відбудеться картопляний карнавал з костюмами і театралізованим дійством на тематику картоплі, який завершиться масовим виконанням народного танцю «Картопля».

Читайте також: Запаси на зиму: консервуємо фізаліси, баклажани та мандарини 

Окрім того, учасники заходу зможуть долучитися до конкурсів на найдовшу картопляну лушпайку, справність збирання картоплі і приготування страв у горщику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-