На Львівщині реалізують проєкт з виробництва біогазу на очисних спорудах

На Львівщині реалізують проєкт з виробництва біогазу на очисних спорудах

Укрінформ
Реалізують проєкт з виробництва біогазу на очисних спорудах Червонограда та Дрогобича.  Вже виготовили техніко-економічного обґрунтування, тепер шукають інвестора.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Одним із пріоритетів у нашій роботі є впровадження заходів із зменшення залежності від газу, його заміщення альтернативними, відновлюваними джерелами енергії. Ми розглядаємо цей проєкт, як один із складових в частині забезпечення ефективного енергетичного використання ресурсів і готові всіляко сприяти його реалізації», - зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА Богдан Кейван.

Ще наприкінці січня заявку на реалізацію проєкту затвердили, відтак експерти приступили до роботи над звітом. Його метою було оцінити потенціал очисних споруд Львівської області для можливого виробництва біогазу.

Компанія AFRY Ukraine спільно з представниками департаменту екології та природних ресурсів та департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської облдержадміністрації провели оцінку наявних очисних споруд на підприємствах водопровідно-каналізаційних господарств області. Загалом оцінку дали майже по 30-ти об’єктах у 8-ми містах області.

Серед проаналізованих очисних споруд обрали 2 об’єкти, для яких провели повну технічну та фінансову оцінку з метою визначення їх доцільності для подальшої реалізації в проєкті. Це об’єкти у Дрогобичі та Червонограді. Саме вони, згідно з оцінкою, найбільш придатні для подальшої роботи у напрямку виробництва біогазу.

Читайте також: Львівський досвід: як робити гроші з непотребу

Фінська компанія-підрядник виготовила техніко-економічне обґрунтування (ТЕО), яке передали в ЛОДА. Вартість проєкту – 95 тис євро.

На основі ТЕО Львівська ОДА спільно з фондом «Фінляндія Україна» розпочне пошук інвестора для будівництва станції з переробки органічних відходів на біогаз.

Фото з відкритих джерел і Львівської обласної державної адміністрації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-