Саморобні електроавтомобілі з усієї країни покажуть у Черкасах

Саморобні електроавтомобілі з усієї країни покажуть у Черкасах

Укрінформ
Шостий всеукраїнський пробіг саморобних та заводських автомобілів прийматимуть Черкаси з 17 по 20 вересня. З різних міст України колони електромобілів вирушать до села Сокирне поблизу Черкас, де відбудеться зліт інженерів та водіїв електрокарів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив організатор клубу «Електро-автосам» Вадим Медвєдєв.

«У 2013 році ми організували перший автопробіг в окупований нині Сімферополь», – каже Медвєдєв. – Відтоді намагаємся організуватися майже щороку. Цьогоріч вибрали Черкаси, бо це центр України, й усім сюди їхати більш-менш зручно. Зараз свою участь вже підтвердили члени клубу з Києва, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Білої Церкви. Раніше робили пробіги, а зараз обрали форму зльоту, щоби люди мали більше часу поспілкуватися один з одним. Загалом зліт відвідає близько 30 електромобілів», – розповів Вадим Медвєдєв.

Члени клубу покажуть електромобілі та електровелосипеди жителям та гостям міста. Виставка електроавтомобілів відбудеться у центрі Черкас на Соборній площі, 18 вересня з 15.00.

Організатори кажуть, що демонструватимуться самостійно виготовлені, переобладнані та заводські електромобілі, різні типи зарядних станцій до них, електровелосипеди. Біля кожного електромобіля чи електровелосипеда перебуватиме його власник, який відповідатиме на запитання.

«Нам приємно заявити, що нас не підтримує жоден промисловий виробник, – стверджує Медвєдєв. – Ми громадська організація в чистому класичному вигляді. Кожен із нас намагається зробити чистішим наше довкілля».

Читайте також: У Вінницю прибули 10 нових екологічних автобусів

У межах громадських ініціатив клуб встановив у передмісті у селі Мошни Черкаського району безкоштовну зарядну станцію для всіх типів електромобілів, яка працює вже четвертий рік.

У попередні роки клуб вже проводив подібні пробіги до Сімферополя (2013 р.), Вінниці, Полтави, Новгород-Сіверського та Бару на Вінниччині.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-