На Рівненщині встановлять перший пост моніторингу якості повітря

На Рівненщині встановлять перший пост моніторингу якості повітря

Укрінформ
Перший на Рівненщині сучасний пост моніторингу стану якості атмосферного повітря облаштують у Городоцькій громаді.

Про це повідомив керівник компанії, яка закупила і встановить обладнання, виконавчий директор ТОВ «Кроноспан Рівне» Павло Пильтяй, передає Укрінформ.

«Комплекс «Aairpointer» вартістю понад 3 млн грн вже закупили і скомплектували. У найближчі тижні обладнання встановимо у визначеній спеціалістами точці в селі Городок. На устаткування не витрачались бюджетні кошти – комплекс закупили самі. Також ми уклали угоду з сертифікованим підприємством для постійного обслуговування обладнання, щоб гарантувати точність його показників», - розповів Пильтяй.

За його словами, усе устаткування відповідає стандартам ЄС та сертифіковане до використання в Україні. Модулі вимірюватимуть концентрацію в повітрі формальдегіду, діоксиду та оксид азоту, оксид вуглецю, запиленість та низку метеорологічних параметрів.

Установка що дві години автоматично передаватиме дані на сайти Городоцької громади і обласного Департаменту екології та природних ресурсів. Кожен охочий мешканець області зможе з ними ознайомитися, а громада після встановлення додаткових модулів зможе контролювати викиди шкідливих речових місцевими підприємствами.

Читайте також: Львівяни презентують онлайн-сервіс для ОСББ громадам на сході України

Як повідомляло агентство, в Україні запроваджується регіональна програма з установки постів моніторингу якості атмосферного повітря. Завдяки цим постам моніторингу з'явиться можливість збирати повну інформацію про стан повітря на всій території України. На підставі цих даних будуть ухвалювати рішення як поліпшити якість повітря в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-