Ужгородський притулок для тварин «Барбос» розпочав акцію зі збору коштів

Ужгородський притулок для тварин «Барбос» розпочав акцію зі збору коштів

Укрінформ
Ужгородський притулок для тварин «Барбос»  просить небайдужих про фінансову допомогу на утримування 170 собак та котів.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила керівник ужгородського притулку для тварин «Барбос» Ірина Азізян.

«Притулок «Барбос» — волонтерська організація, і наразі ми боргуємо ветеринарам 30 тисяч гривень, переважно це борги за стерилізацію тварин. Наразі у притулку біля 170 тварин, це майже 120 собак та понад 50 котів. Усіх тварин без винятку обробляємо від бліх, кліщів , також усі отримують щеплення. Щоб розуміти: обробка однієї собаки (піпетка від бліх/кліщів та таблетки від глистів) вартує приблизно 150 грн, а комплексне щеплення собаки коштує 200 грн. Це немалі кошти, якщо рахувати на всіх тварин, тому оголосили про збір коштів», - розповіла Азізян.

Також вона повідомила, що на день у притулку тварини з'їдають близько 35 кг сухого корму.

За словами Азізян, місцева громада постійно підтримує притулок: люди роблять благодійні внески, які йдуть на утримування закладу, корм та лікування тварин, але наразі надходжень менше. Вона припускає, що це пов'язано з сезоном відпусток, який іще не завершився. Відтак, волонтери змушені просити про підтримку.

Азізян підкреслила, що робітники притулку намагаються економити на всьому.

«Ми прибираємо, годуємо, забираємо з вулиць, будуємо нові вольєри та вигульні дворики, косимо територію, саджаємо дерева, миємо та перемо самостійно! Ми намагаємося «заробляти» на себе, влаштовуючи ярмарки, проводячи акції у місті, уроки добра, англомовні клуби та виготовляючи вечорами сувеніри на продаж. Просто зараз накопичилися борги, і щоб розрахуватися, нам потрібна підтримка», - пояснила керівниця притулку.

Читайте також: У Львові облаштовують перший в Україні сенсорний сад для собак

Вона констатувала, що цуценят та кошенят, привитих та стерилізованих, забирають у нові сім'ї. Але є хворі та старі собаки, які живуть у притулку від початку його заснування, бо не зможуть адаптуватися в нових сім'ях.

За словами Азізян, реквізити притулку можна знайти на їхній сторінці у Фейсбуці.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-