На Буковині відкрили новий туристичний маршрут прибережними селами Дністра

На Буковині відкрили новий туристичний маршрут прибережними селами Дністра

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій області відкрили екскурсійний маршрут «Тече Дністер з минулого в майбутнє», який охоплює найцікавіші об'єкти Кадубовецької територіальної громади.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла розробниця цього маршруту, голова ГО «Палітра Буковини» Оксана Лелюк.

«Новий екскурсійний маршрут побудований таким чином, щоб туристи побачили різнопланові об'єкти. Тут є і природні краєвиди, і історичні місця, і релігійні споруди. Також маршрут передбачає дегустацію місцевої крафтової продукції та майстер-класи. Зокрема, йдеться про унікальну традицію вінкоплетіння, яка збережена у селі Хрещатик», - каже Оксана Лелюк.

Розпочинається туристичний маршрут у Чернівцях і охоплює населені пункти Кадубовецької територіальної громади - Кадубівці, Василів, Репужинці, Чуньків, Кулівці і Хрещатик.

На Буковині відкрили новий туристичний маршрут прибережними селами Дністра / Фото надані Оксаною Лелюк

«Дорогою із Чернівців до першого села нашого маршруту туристам розповідаємо про історію Буковини, про села, які проїжджаємо та відомих людей, які жили і творили тут. В Кадубівцях ми говоримо про народну читальню, місцеву старовинну церкву та відвідуємо млин», - розповідає голова ГО «Палітра Буковини».

Далі туристи рухаються до Василева. Тут туристи потрапляють у місцевий музей та слухають цікаву історію нинішнього села Василів, відвідують набережну, де у свій час була пристань.

«У сусідньому селі Репужинці ми робимо акцент на тому, що тут чи не найбільше поголів'я великої рогатої худоби в регіоні. Таким чином, підводимо нашого туриста до того, щоб придбати місцеву продукцію -  унікальний місцевий сир та іншу  молочну продукцію тощо. Також у цьому селі відвідуємо приватну садибу місцевого пасічника із дегустацією меду», - зазначає Оксана Лелюк.

Завершальною точкою нового туристичного маршруту є село Хрещатик, з якого відкривається панорамний вид на Дністер та місто Заліщики.

Читайте також: На Житомирщині проклали лісову стежку для бігу та прогулянок у формі карти України

«Також у Хрещатику проводять майстер-клас із вінкоплетіння - це плетіння вінків нареченій. Під час цього процесу співають традиційні пісні. У Хрещатику туристи відвідують монастир, купують і дегустують місцеву лікувальну воду. У цьому селі немає жодної криниці, тому  всі місцеві мешканці п'ють лише її», - додають організатори маршруту.

Новий екскурсійний маршрут розрахований практично на увесь день.

Фото надані Оксаною Лелюк 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-