У Харківському зоопарку обмежать кількість відвідувачів заради спокою тварин

У Харківському зоопарку обмежать кількість відвідувачів заради спокою тварин

Укрінформ
Харківський зоопарк зможе прийняти обмежену кількість відвідувачів у день відкриття, який заплановано на 23 серпня, щоб тварини звикли до нового місця.

Про це сказав директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Юрій Сідоренко, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу міськради.

«Зараз звірі обживають свої нові локації. Їм важко, багато хто не хотів виходити зі своїх старих вольєрів. За час реконструкції зоопарку вони відвикли від великої кількості людей, для них це важко психологічно, і їм потрібен час для адаптації. Українська асоціація зоопарків і наші місцеві фахівці вирішили, що якийсь час відвідувати зоопарк можуть не більше 3,5-5 тис. осіб на день. Тому в День міста до зоопарку зможе потрапити обмежена кількість відвідувачів», - зазначив Сідоренко.

За його словами, це будуть близько 200 дітей з інвалідністю, журналісти, працівники міського ЖКГ. Далі відвідування буде можливим для дітей пільгових категорій, працівників комунальних підприємств.

За розрахунками міської влади, приблизно в середині вересня інші харків'яни вже зможуть реєструватися на сайті зоопарку для відвідування закладу. Вони будуть отримувати унікальний QR-код, який дасть змогу безкоштовно зайти до зоопарку не частіше, ніж один раз на два тижні. При цьому гості міста зможуть купувати квитки на відвідування зоопарку приблизно з жовтня.

Крім того, безкоштовні квитки розігруватимуть на вікторинах, які Харківський зоопарк проводить зараз на своїх інтернет-сторінках.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2016-го року з ініціативи Харківськї міської ради розпочалася реконструкція Харківського зоопарку, заснованого у 1895 році. Загальні витрати становили понад 1,5 млрд грн.

Читайте також: Джекпот для Мальвіни та Михасика: бій за права ведмедів триває

У зоопарку створені різні зони: «Африканська савана», «Південна Америка», «Дика Австралія», «Водний світ», «Далекий схід», «Планета мавп», «Контактний зоопарк», «Королівство слонів», «Стежка тигра», «Ведмежі володіння», «Театр природи».

За європейськими стандартами, тварин замість грат будуть відділяти від відвідувачів скляні і електричні огорожі та рови з водою.

Фото: https://www.city.kharkov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-