Вперше у Хмельницькому провели рідкісну операцію на нирці

Вперше у Хмельницькому провели рідкісну операцію на нирці

Укрінформ
У Хмельницькому обласному серцево-судинному центрі вперше провели рідкісну операцію на нирці, пухлина з якої дісталася до серця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці центру у Фейсбуці.

«Вперше в Хмельницькій області проведено унікальну за складністю, технікою виконання та особливістю перебігу основного захворювання операцію. Пацієнтка зі злоякісним новоутворенням правої нирки з метастазом у правий наднирник та поширенням пухлинного процесу на нижню порожнисту вену та праве передсердя (займаючи майже всю його порожнину) прооперована спільною потужною бригадою кардіохірургів та урологів», - йдеться у повідомленні.

Операція тривала понад 6 годин і проводилась зі штучним кровообігом та із повною зупинкою кровообігу після охолодження пацієнтки до 24°С.

Лікарі видалили праву нирку та наднирник, з нижньої порожнистої вени та правого передсердя вилучили пухлину довжиною до 10 см та відновили кровотік. Через 20 діб жінку виписали з лікарні, вона перебуватиме під спостереженням сімейного лікаря, уролога і кардіолога.

Читайте також: У міськлікарні Львова відкрили нову сучасну реанімацію

Зазначається, що щороку в Україні виконують не більше десяти таких операцій. Патологія, коли злоякісна пухлина з нирки добирається аж до серця, належить до рідкісних і вкрай тяжких. При їх проведенні є чимало ризиків для пацієнта.

Фото з відкритих джерел та  hossc.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-