Дітей з синдромом Дауна навчатимуть музики онлайн

Дітей з синдромом Дауна навчатимуть музики онлайн

Укрінформ
В Україні запрацював проєкт, в рамках якого дітей з синдромом Дауна та їхніх братів і сестер навчатимуть музики онлайн.

Про це Укрінформу повідомили у Всеукраїнській благодійній організації «Даун Синдром».

"Музикування для цих дітей не лише творчість та самовираження, а й потужний терапевтичний інструмент, що розвиває ритміку, комунікативні навички та внутрішній самоконтроль – що в свою чергу сприяє можливості соціалізації та самореалізації у суспільстві", –  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця унікальна ініціатива започаткована ВБО “Даун Синдром” за підтримки Українського культурного фонду. Організатори прагнуть розвинути потенціал до музикування у дітей з синдромом Дауна, що допоможе їм висловлюватись та комунікувати через музику.

Під час реалізації проєкту заняття будуть постійно адаптуватися музичними педагогами під культурний запит та потреби учасників. Також залучатимуть корекційного педагога та психолога, які надаватимуть професійну допомогу батькам та вчителям для роботи з розвитком дитини через музикування.

Читайте також: На Волині підлітки створюють мультики про історію сіл

У гуртку займатимуться не лише діти з синдромом Дауна, а і їхні молодші чи старші брати та сестри. Це робиться для того, щоб у сім’ї не виникала дисгармонія, через перетягування уваги батьків з дитини на дитину.

Головною складовою проєкту є інформаційна кампанія "Музика – важлива. Музика – можлива", спрямована на інформування суспільства про можливості та здібності дітей з синдромом Дауна.

Фото з відкритих джерел та ВБО “Даун Синдром”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-