У Дніпрі мешканці багатоповерхівки відкрили пункт сортування сміття

У Дніпрі мешканці багатоповерхівки відкрили пункт сортування сміття

Фото
Укрінформ
У Дніпрі мешканці багатоповерхівки, що по вулиці Запорізьке шосе, 56, відкрили власний пункт приймання побутових відходів, який розташований у підвалі.

Про це повідомляється на сайті Дніпровської міської ради, передає Укрінформ.

Як зазначається у повідомленні, організував пункт приймання побутових відходів житель будинку Олександр Гречка.

«Раніше тут було декілька коробок, де приймали пластик і картон, а вже зараз розрослися і приймаємо майже 40 видів побутових відходів: пластик, картон, скло, метал тощо. Ми його потім здаємо до сортувальних центрів», – поділився Олександр Гречка.

Приносять сміття звідусіль. Головне – щоб воно було чистим. На зібрані кошти від здавання  придбали камери відеоспостереження та висадили біля під’їзду дерева.

«На цьому прикладі ми бачимо самоорганізацію і зацікавленість мешканців у переробленні сміття, зі свого боку ми сприятимемо сортуванню у багатоквартирних будинках Дніпра», – зазначив начальник відділу управління з питань самоорганізації населення міськради Павло Головаха.

Читайте також: Індивідуальне опалення: у Тростянці на Сумщині містяни забезпечені теплом і гарячою водою

Повідомляється також, що у Дніпрі це не єдиний центр приймання побутових відходів. Департамент інформаційних технологій розробив відкриту мапу Дніпра mapa.dniprorada.gov.ua, на якій є також позначки пунктів, які сьогодні функціонують, та ті, які планують відкрити до кінця 2021 року.

Фото: dniprorada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-