Як розважаються люди поважного віку: на Черкащині діє літній табір для пенсіонерів

Як розважаються люди поважного віку: на Черкащині діє літній табір для пенсіонерів

Фото
Укрінформ
Літній табір для людей поважного віку організував Територіальний центр надання соціальних послуг м.Черкаси. Відпочинок для пенсіонерів у таборі безкоштовний.

Про це повідомляє Суспільне Черкаси, передає Укрінформ.

За словами завідувачки Черкаського стаціонарного відділення терцентру з надання соцпослуг Ірини Ієт, такий табір організували для того, щоб покращити дозвілля людей поважного віку, оскільки не кожен може дозволити собі подібний відпочинок.

Зазначається, що зазвичай до табору на тиждень приїжджає близько 15 людей. Пенсіонери тут активно відпочивають та розважаються: засмагають і купаються, готують їжу на свіжому повітрі. Для підопічних табору влаштовують розваги та екскурсії.

"Тут мені дуже подобається, бо ми приходимо, спілкуємося, займаємось зарядкою. І на екскурсії їздимо в Умань, у Софіївку, у Кропивницький на озера. Все було цікавим", - поділилась враженнями пенсіонерка Марія Голубовська.

Читайте також: «Активні парки»: на Харківщині підготували 12 локацій

У таборі обов’язково займаються фізкультурою. Разом з інструктором пенсіонери опановують аквааеробіку, роблять зарядку, а також грають у шашки і дартс.

За словами пані Валентини, про те, що вміє так влучно метати, дізналася у таборі. "Ми тут стараємося впадати в дитинство, згадувати все краще, що було", - сказала вона.

На обід подають кашу з м’ясом, яку приготували на мангалі. За шеф-кухаря - пенсіонерка Людмила Власова. "Ми самі готували кашу. Квартира – це замкнений простір, а у нашому віці потрібно більше виходити на природу та спілкуватись", - розповіла вона.

Фото: Суспільне Черкаси

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-