«Активні парки»: на Харківщині підготували 12 локацій

«Активні парки»: на Харківщині підготували 12 локацій

Укрінформ
На Харківщині підготували 12 локацій у межах програми «Активні парки – локації здорової України», загалом до кінця року в регіоні мають облаштувати 24 таких парки.

Про це повідомила пресслужба Харківської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

«Наразі у першій черзі реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» у Харківському регіоні підготовлено 12 локацій у територіальних громадах Богодухівського, Харківського, Ізюмського та Красноградського районів. Загалом у межах соціального проєкту по області впродовж 2021 року облаштують 24 локації «активних» парків», - йдеться у повідомленні.

Проєкт передбачає розроблення та створення навігаційної карти занять у парках та скверах для всіх вікових груп. Парки повинні мати: «шведську» стінку, комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавку для виконання динамічних вправ, сходинки, вільний простір і координаційну лінію.

Читайте також: Вінницькі держлісгоспи цьогоріч висадили понад 5 мільйонів саджанців дерев

«Ми хочемо, щоб жителі області активно займалися спортом, і щоб спорт був доступний для всіх. Тому в межах програми Президента облаштовуємо активні парки. Для зручності кожний елемент інфраструктури буде позначений QR-кодом з можливістю переходу на ресурс з відеоуроками», - зазначає голова ОДА Айна Тимчук.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 17 грудня 2020 року підписав Указ № 574/2020 «Про започаткування соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». На початку квітня 2021 року уряд затвердив положення цього проєкту. Активні парки мають залучити різні групи населення, зокрема осіб з інвалідністю, до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку. Передбачається розробка програм з видів рухової активності для різних за віком і статтю груп населення, зокрема для осіб з інвалідністю.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-