Телемедицина допоможе хворим у гірських районах Буковини

Телемедицина допоможе хворим у гірських районах Буковини

Укрінформ
У Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Чернівецької області у кардіології впроваджують телемедицину, послуги якої, передусім, очікують у гірських районах краю.

Про це передає Укрінформ з посиланням на повідомлення пресслужби облдержадміністрації.

«Це дуже важливо для нашої області, оскільки такі місцевості є навіть неподалік міста і, звісно, у горах тощо, тому можливість швидкого отримання віддаленої консультації дасть змогу забезпечити висококваліфіковану кардіологічну діагностику, незалежно від місця звернення за допомогою. Нині із 65 бригад центру портативними телеметричними електрокардіографами обладнано 48. Перш за все, це бригади, які обслуговують віддалені населені пункти», - розповів медичний директор обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Сергій Паушак.

Зазначається, що портативні телеметричні електрокардіографи, які мають медичні бригади, відтепер об’єднані у єдиний телеметричний кардіологічний комплекс. До нього, на станцію, у режимі реального часу бригади передаватимуть проведені на виклику до хворого електрокардіограми. За необхідності, їх одразу оцінить кардіолог центру, який оперативно передасть професійний висновок на місце надання допомоги.

Читайте також: На Херсонщині передали 200 комп'ютерів для сільських бібліотек

Портативні електрокардіографи з вбудованим телеметричним модулем дають можливість передачі ЕКГ навіть у місцевостях, де немає інтернету та відсутній мобільний зв’язок.

Оскільки всі ЕКГ, проведені бригадами екстреної медичної допомоги, зберігатимуть у спеціальному цифровому архіві, за потреби, їх зможуть використати при повторних викликах, передати сімейному лікарю, лікарю-кардіологу в інший заклад тощо.

Аби втілити проєкт із впровадження телемедицини на Буковині, для медиків швидкої уже провели низку тренінгів.

Як повідомляло агентство, Міністерство регіонального розвитку, МОЗ, Світовий банк і Міністерство закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади підписали меморандум щодо впровадження телемедицини в Україні.

Нині третина населення України, що проживає у сільській місцевості, потребує надання якісної медичної допомоги. Мінрегіоном спільно з МОЗ вже розроблені методики формування медичної мережі, вимоги до приміщень і їх кількості, де надаватиметься первинна допомога, маршрутна карта для органів місцевого самоврядування зі створення мережі.

Фото з відкритих джерел та bukoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-