На Херсонщині передали 200 комп'ютерів для сільських бібліотек

На Херсонщині передали 200 комп'ютерів для сільських бібліотек

Фото
Укрінформ
Розпочалася цифровізація бібліотек Херсонщини — для сільських бібліотек області передали 200 комп'ютерів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Херсонської ОДА.

«Сьогодні в бібліотеці імені Олеся Гончара для громад Херсонщини передали 200 комп’ютерів, які буде встановлено в сільських бібліотеках. Завдяки цьому жителі сіл зможуть підвищити рівень своїх цифрових навичок, користуватися послугами державних та приватних сервісів та матимуть вільний доступ до інтернету», - йдеться у повідомленні.

Серед тих, хто в понеділок отримав техніку - директорка Великолепетиської центральної бібліотеки Юлія Слабко. У рамках проєкту громада отримала 4 комп’ютери, які направляться до Катеринівської та Костянтинівської сільських бібліотек.

«Ці бібліотеки не мають жодного комп’ютера, тому для них це буде надзвичайно важливо, адже люди прагнуть освоювати цифрові навички, а також це дозволить збільшити кількість відвідувачів бібліотек», - поділилась Юлія Слабко.

Читайте також: «Цифра в кишені»: на Рівненщині стартує освітній проєкт

Зазначається, що частина масштабного національного проєкту з передачі 5 000 комп’ютерів бібліотекам України має на меті перетворити бібліотеки на сучасні хаби цифрової освіти. Керівниця проєкту Дія.Цифрова освіта Руслана Коренчук наголосила, що мета проєкту - навчити 6 млн українців цифровій грамотності за 3 роки.

На реалізацію проєкту не витрачаються кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки переданню техніки партнерами — Favbet Foundation, а також за сприяння Офісу Президента, Української бібліотечної асоціації (УБА) та обласних відділень УБА.

«Наш фонд підтримав проєкт з цифровізації бібліотек, адже саме тут люди можуть реалізувати свою потребу в цифровій освіті. Сподіваємось, що наші подарунки допоможуть жителям Херсонщини отримати сучасний доступ до знань, а бібліотекам оцифрувати архівні фонди та завжди залишатися актуальними для читача», - поділилась кураторка проєктів Благодійного фонду Favbet Foundation Маріанна Ковеня.

Заступник голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку області Павло Кулик повідомив, що найближчим часом планує винести на розгляд сесії Херсонської облради концепцію цифрової грамотності населення. Він хоче, щоб до цієї роботи долучалися й територіальні громади області. Тому в кожній громаді буде цифровий лідер, який допомагатиме в реалізації всіх ініціатив, зазначив Кулик.

Зазначається, що підвищити рівень своїх цифрових навичок може кожен охочий. Для цього Мінцифра створила 62 освітні серіали, які можуть навчити цифровій грамотності. Тут є уроки різної складності: від створення електронної пошти до цифрової безпеки. Проте спочатку радять пройти цифрограм, аби за пів години визначити рівень своїх навичок.

Фото: khoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-