На Дніпропетровщині майстри розмальовують автобусні зупинки петриківським розписом

На Дніпропетровщині майстри розмальовують автобусні зупинки петриківським розписом

Фото
Укрінформ
Митці громадської організації «Майстри петриківського розпису» розмалювали чотири автобусні зупинки на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє Дніпро Регіон, передає Укрінформ.

«Громадська організація «Майстри петриківського розпису» подарувала жителям сіл Дмитрівка, Богуслав, Троїцьке та Слав'янка Петропавлівського та Межівського районів, а також усім гостям області, які будуть проїжджати автошляхом М-30 Стрий-Ізварине, свою творчість – чотири автобусні зупинки, розмальовані петриківським розписом. На черзі ще три – в селах Троїцьке та Залізничне», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у творчому процесі взяли участь кращі майстри петриківського розпису: Людмила Горбуля – заслужений майстер народної творчості України, Іван Дмитрюк, Олеся Статива, Юлія Груниста та учениця ПТУ №79 Світлана Самойленко. Організатор - голова громадської організації «Майстри петриківського розпису» Микола Іщук.

Читайте також: Візерунки на склі: мешканка Тернополя створює вітражі

Звертається увага на те, що такі мистецькі акції сприяють популяризації петриківського розпису. А Дніпропетровська область стає від цього все красивішою та впізнаванішою, адже петриківський розпис – це візитівка краю.

Фото: ГО «Майстри петриківського розпису»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-