В Івано-Франківську працює майстерня з переробки пластику

В Івано-Франківську працює майстерня з переробки пластику

Укрінформ
У майстерні з пластмасових кришечок виготовляють картини та лавки.

Про це йдеться у сюжеті Суспільне Карпати, передає Укрінформ.

Майстерню облаштували в одній із закинутих будівель заводу. Ідея  створення виникла у гірських рятувальників під час екоакції з прибирання берега Дністра.

Ініціатори самотужки виготовили дробилку, а на грантові кошти придбали термопрес. Для переробки використовують поліетилен високої щільності типу HDPE або PEHD (2).

За словами координаторки Наталії Гасюк, такий пластик можна переробляти близько 20 разів. Наприклад, якщо хтось пошкодить лавку, то можна за допомогою термопресу зробити її придатною для використовування.

Також до переробки пластику заохочують школярів. Вони приєднуються до зборів та сортування кришечок. Здають пластик, а отримують лавку.

«Організували кампанію зі збору пластику по регіону. І більше 40 команд не тільки в Івано-Франківську долучилися і тепер передають нам цей пластик. І в три школи ми передаємо ці лавки з пластику»,  - розповідає Наталія Гасюк.

До збору приєднались місцеві жителі, збирають пластик цілими під’їздами та ОСББ.

Координаторка Наталія Гасюк  зауважила, що до майстерні можуть приходити діти, допомогти посортувати, зробити картину з пластику.

Читайте також: У Британії розробили залізничні шпали з переробленого пластику

Як зазначається у сюжеті, працівники мастерні створюють фотозони. У їх планах -  проводити екскурсії,  уроки, майстер-класи та фестивалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-