Корейські вчені удосконалили метод опріснення води

Корейські вчені удосконалили метод опріснення води

Укрінформ
Науковці з Корейського інституту інженерії та будівельних технологій (KICT) удосконалили технологію опріснення води, створивши мембрану для знесолення, яка протікає менше, ніж попередні варіанти.

Про це повідомляє New Atlas, передає Укрінформ. 

Як пише видання, є кілька різних способів знесолення води, але корейське дослідження зосереджується на мембранній дистиляції, під час якої солоний розсіл з одного боку мембрани нагрівається, а свіжа вода з іншого боку залишається холодною. Мембрана гідрофобна для відштовхування рідкої води, але водяна пара з гарячої сторони все одно може проходити через пори. Через різницю тиску пари вона переходить на холодну сторону, де відновлюється у вигляді прісної води. 

Під час випробувань вчені створили більш досконалі мембрани. Їх виготовляють за допомогою процесу, який називається електроспінінг, коли електрична сила використовується для витягання заряджених нановолокон із сопел.

Читайте також: У Рівному вироблятимуть реагент для очищення води

Під час випробувань команда працювала над новою мембраною протягом 30 днів і виявила, що вона протягом усього цього часу відфільтровувала 99,99% солі. Це набагато довший час функціонування порівняно з іншими мембранами з нановолокна, які, за даними команди, придатні для 50 годин безперервного використання, перш ніж вони почнуть протікати.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-