У МХП стартував пілотний проєкт з підвищення фінансової грамотності співробітників

У МХП стартував пілотний проєкт з підвищення фінансової грамотності співробітників

PR
Укрінформ
В агрохолдингу МХП стартував пілотний проєкт з підвищення фінансової грамотності співробітників. Його реалізовують за підтримки керівництва аграрного напряму компанії та у партнерстві зі Школою фінансової грамотності «Абетка грошей».

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі холдингу.

«Завдяки підтримці керівництва аграрного напряму компанії в партнерстві зі Школою фінансової грамотності «Абетка грошей», нещодавно стартував пілотний проєкт, спрямований на підвищення фінансової грамотності співробітників підприємств. Мета проєкту — запобігання фінансових втрат працівниками МХП та мінімізація ризиків, пов’язаних з фінансовими операціями», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фінансове становище — фактор, який впливає на емоційний і фізичний стан співробітників, їхню продуктивність. Тому фінансовий добробут є невід'ємною частиною комплексної Wellbeing-стратегії, спрямованої на підвищення рівня добробуту співробітників МХП.

«Ми розпочали пілотний проєкт з фінансової грамотності та безпеки. Адже саме безпека, у тому числі і фінансова, є однією з базових потреб людини. Зацікавленість та зворотний зв’язок учасників допомогли сформувати подальше бачення та нові ідеї, тож масштабування ініціативи на весь холдинг є цілком логічним і можливим», — прокоментувала керівник напряму Wellbeing в МХП Наталія Шеремета.

У МХП розповіли, що протягом 2 місяців у заходах взяли участь 160 працівників трьох підприємств холдингу, а саме Катеринопільського елеватора, Миронівського заводу з виготовлення круп та комбікормів, Філії «Внутрішньогосподарський комплекс з виробництва кормів» Вінницької птахофабрики.

Читайте також: П’ятикласники трьох шкіл України стали амбасадорами 17 Глобальних цілей ООН

Для підвищення рівня знань про фінансові інструменти, планування бюджету, уникнення шахрайства тощо, було залучено керівницю Школи фінансової грамотності «Абетка грошей» Тетяну Скляр.

«Кожен з проведених тренінгів був особливим. Активність учасників, актуальність теми для кожної конкретної групи допомагали дати відповіді на запитання. Залученість і зворотний зв'язок учасників показали, що тема фінансової безпеки на сьогоднішній день є дуже важливою і затребуваною. Часто запитання виходили за межі заявленої теми, і хотілося дати учасникам тренінгу більше корисної практичної інформації», — сказала  Тетяна Скляр.

Своєю чергою психолог Олександра Бірук зауважила, що фінансово грамотні люди не панікують навіть у складних життєвих ситуаціях — у них або є фінансова подушка безпеки, яка дозволяє впоратися з форс-мажорами, або розуміння того, як стабілізувати свій фінансовий стан з урахуванням усіх факторів.

Фото: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-