«Теплі кредити» можна взяти на зарядні станції для електромобілів

«Теплі кредити» можна взяти на зарядні станції для електромобілів

Укрінформ
Власники приватних домогосподарств, які у 2021 році є учасниками програми "теплих кредитів", зможуть у поточному році за кредитні кошти не лише провести енергозберігаючі заходи у своїх домівках, але й взяти кредит на електрозарядку для електрокара.

Про це йдеться у повідомленні Держенергоефективності, передає Укрінформ.

Електромобілі стають все більш популярними у світі та в Україні. Це також є частиною тренду декарбонізації. За даними IRS Group, на 1 квітня 2021 в Україні налічується понад 27 тис. електромобілів. Хоча ще кілька років тому на кінець 2017 р. їхня кількість становила лише близько 5 тисяч.

"Цей ринок, звичайно, неможливий без належної електрозарядної інфраструктури. У цьому питанні держава запропонувала підтримку. Тож у 2021 р. у власників приватних домогосподарств є нагода отримати "теплий кредит" на електрозарядку для електрокара і компенсацію 35% суми кредиту з держбюджету", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Середмістя Тернополя прикрасять червонолисті клени

Цьогоріч "теплі кредити" надають і на таке обладнання, як інтелектуальні лічильники електроенергії, а також системи накопичення енергії.

"Компенсація складе 35% суми кредиту. Тож усі охочі мають змогу зробити своє життя комфортним та енергоефективним, а держава підтримає", - повідомив в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

Як відомо, "теплі кредити" для індивідуальних приватних будинків у 2021 році надають Ощадбанк і Укргазбанк. Учасники отримають від держави відшкодування 35% суми кредиту – на енергоефективні заходи; 20% - на заміну газових котлів.

Фото: saee.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-