Середмістя Тернополя прикрасять червонолисті клени

Середмістя Тернополя прикрасять червонолисті клени

Укрінформ
В рамках проєкту «Озеленення України» на території міських парків висадять понад 230 саджанців дерев.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби міської ради.

«Уже найближчими днями на вулиці Листопадовій заплановано висадження червонолистих кленів «Роял Ред». Попередньо тут викорчувано пні старих дерев», - йдеться у повідомленні.

Також у Тернополі висаджуватимуть великомірні декоративні листяні і хвойні породи дерев та чагарників. Аналогічну акцію проводили минулого року і на інших вулицях центральної частини Тернополя, зокрема, на вулиці Кардинала Йосипа Сліпого. Тоді було висаджено 20 саджанців катальпи.

Цього року підприємства, що обслуговують житловий фонд міста, крім клена висадять близько 100 беріз, ялин, лип, сосен, дубів, кленів, горіхів та до півсотні кущів жасмину, форзиції, бузку та спіреї.

Як повідомляло агентство, за останніх п’ять років у Тернополі з’явилося понад 6000 нових дерев та близько 2000 кущів. Серед видів посадкового матеріалу переважають рідкісні екзотичні дерева.

Читайте також: Полтавський школяр розробив пристрій, що вимірює рівень забруднення повітря

Нині справжня окраса Тернополя - вулиці з висадженими акліматизованими деревами багряника японського, катальпи. Чудово прижилися у парках і скверах павловнія, платан, тюльпанове дерево, горобина скандинавська, слива «Піссарді», верба «Матсудана», гледичія, бундук, яблуня «Недзвецького», клени різних видів та форм.

Фото: ternopilcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-