ОСББ Тернополя цьогоріч отримають 60 мільйонів гривень на термомодернізацію будинків

ОСББ Тернополя цьогоріч отримають 60 мільйонів гривень на термомодернізацію будинків

Укрінформ
Майже 60 млн грн отримають у 2021 році ОСББ Тернополя для комплексної термомодернізації житлових будинків.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У місті вже кілька років діє програма співфінансування робіт з термомодернізації. За її умовами, 70 % сплачує місто, а решту – мешканці будинку. Такий підхід дозволяє пришвидшити процес утеплення й енергозбереження багатоквартирних будинків. Цього року низка тернопільських ОСББ отримає 60 млн грн від держави на утеплення в рамках державної програми «Енергодім» від Фонду енергоефективності», - сказав кореспонденту агентства міський голова Тернополя Сергій Надал.

Як повідомили в обласному управлінні ЖКГ та енергозбереження, нині на Тернопільщині налічується 3,5 тис. багатоквартирних будинків, 250 тис. будівель бюджетних установ та організацій і 260 тис. домогосподарств.

За класом споживання енергоефективності усі будівлі належать до класу енергоефективності G, тобто останнього.

Читайте також: «Енергодім»: співпрацю з Фондом енергоефективності розпочали 13 громад Львівщини

Урядовою програмою «Теплі кредити» за останніх п’ять років в області скористалися 12,5 тис. домогосподарств та 34 ОСББ на майже 260 млн грн. З обласного бюджету відшкодовано 1,1 млн грн на впровадження заходів з енергоефективності.

Станом на 12 квітня ОСББ підписали грантові угоди з Фондом енергоефективності на понад 25 млн грн, який відшкодовує до 70% від вартості проєкту комплексної термомодернізації будинків.

Як повідомляло агентство, прийом заявок від ОСББ на участь у програмі з енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» від Фонду енергоефективності розпочався у вересні 2019 року. Програма передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% - для пакету «Комплексний».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-