Як підтримувати фізичну форму в умовах карантину: поради від Центру здоров’я

Як підтримувати фізичну форму в умовах карантину: поради від Центру здоров’я

Укрінформ
Карантинні обмеження змусили багатьох людей відмовитися від звичного графіку життя. Тому більшу частину свого часу вони проводять вдома й у сидячому положенні, що впливає на фізичний стан. 

У Центрі громадського здоров’я дали поради, як зберегти фізичну форму під час карантину, передає. 

Фахівці Центру здоров’я рекомендують робити короткі перерви впродовж дня.

«За 10–20 хвилин активності ви можете зробити прості вправи — нахили тулубу, присідання, віджимання від підлоги, рухи руками й ногами. Хорошим способом підтримати свою активність є танці, ігри з дітьми, прибирання, вправи з м’ячем, обручем, домашні тренажери тощо», – радять в ЦГЗ.

Через карантин багато спортивних практик перейшли в онлайн. Тому у центрі рекомендують знаходити онлайн-курси фізичних вправ, займатися з тренером по Zoom. При виборі занять варто врахувати чи зможете виконати їх самостійно.

Як зауважують експерти, варто більше ходити, навіть у квартирі.

«Прогулянки» можна здійснювати кімнатою за розмовою з подругою чи колегою телефоном, а також на місці, впустивши трохи свіжого повітря в кімнату. Корисною є ходьба сходами вгору», – йдеться у повідомленні.

Оскільки, у багатьох людей сидячий спосіб життя, що збільшує ризик розвитку: порушення зору, сколіозу, геморою тощо. Рекомендовано вставати та витягуватися в повний зріст кожні 30 хвилин.

Читайте також: Як зберегти шию та спину здоровими

Якщо відчуваєте, що нервуєте, зробіть глибокі вдихи та видихи, спробуйте налаштуватися на позитивні думки. Допомогти розслабитися може медитація

Окрім цього, важливим компонентом підтримки здоров’я  є правильне харчування. В раціоні має бути достатня кількість фрукті та овочів. Також замість солодких напоїв і кави варто більше вживати чистої води, і обмежити споживання солі та цукру.

Фото з відкритих джерел 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-