В Україні до 2024 року планують відкрити 3500 точок доступу до адмінпослуг

В Україні до 2024 року планують відкрити 3500 точок доступу до адмінпослуг

Укрінформ
В Україні до 2024 року заплановано відкрити понад 3500 точок доступу до адміністративних послуг.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, держава допоможе органам місцевого самоврядування в розбудові мережі ЦНАП. Уряд прийняв постанову, яка визначає порядок та умови надання субвенції для розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг. З’явиться чіткий механізм надання та використання коштів з державного бюджету місцевим бюджетам для розбудови мережі по всій Україні.

“Ціль Мінцифри — сучасний державний сервіс у кожному куточку України. У місті-мільйоннику чи маленькій територіальній громаді з населенням до 10 тисяч осіб”, - зауважив Федоров.

Читайте також: Онлайн-курс «Захист персональних даних» вже доступний для навчання

За його словами, сьогодні українці можуть отримати адмінпослуги у 1306 точках доступу. З них 876 ЦНАПів, 59 територіальних підрозділів, 356 віддалених робочих місць та 15 мобільних ЦНАПів. Тільки за 2020 рік українці отримали 13 млн 971 тис. 079 адміністративних послуг у центрах надання адміністративних послуг.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду 24 березня, що влада ставить перед собою чітке та амбітне завдання, аби за 2-3 роки у кожній громаді був сучасний Центр надання адміністративних послуг.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-