На Черкащині студенти та активісти охороняють місця квітування підсніжників

На Черкащині студенти та активісти охороняють місця квітування підсніжників

Укрінформ
В урочищі "Холодний Яр" на Черкащині студенти та активісти Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького охороняють місця цвітіння підсніжника складчастого, занесеного до Червоної книги.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної держадміністрації, передає Укрінформ.

"Щороку дві групи студентів Навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук на чолі з викладачами здійснюють цілодобове чергування на місцях зростання підсніжника складчастого", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на території ДП «Кам’янський лісгосп» зростає найбільша на рівнинній частині України популяція цієї рідкісної рослини. Масово підсніжник складчастий зустрічається в кількох лісових масивах Креселецького лісництва. Крім того, його можна зустріти і в Грушківському та Тимошівському лісництвах, але значно меншими ділянками.

Читайте також: Біоенергетика: в Україні презентували посібник з вирощування павловнії

На території урочища «Холодний Яр», з метою охорони підсніжників, лісівниками створено 5 ботанічних заказників загальною площею 19,5 га. Підсніжник складчастий на даний час поширився на території урочища «Холодний Яр» на площі понад 60 га.

Лісівники Кам’янського лісгоспу закликають всіх відвідувачів бережно ставитися до природи, утриматися від знищення чи пошкодження рослин у сезон вегетації. Варто пам’ятати, що за погіршення, знищення, продаж чи купівлю підсніжників передбачено адміністративну відповідальність – штраф до 3655 грн.

 Фото: Олександр Слєпцовський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-