«Енергодім»: Фонд енергоефективності отримав 470 заявок від ОСББ

«Енергодім»: Фонд енергоефективності отримав 470 заявок від ОСББ

Укрінформ
Державна установа "Фонд енергоефективності" станом на 19 березня отримала 470 заявок від об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на участь у програмі термомодернізації багатоквартирних будинків "Енергодім". 

За тиждень кількість поданих заявок зросла на 8%, повідомляє Фонд енергоефективності у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Лише за останній тиждень, станом на 19 березня 2021 року, кількість поданих заявок на участь у програмі «Енергодім» зросла майже на 8% - до 470. З них за пакетом А "Легкий" - 83, за пакетом Б "Комплексний" - 387”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ОСББ також подали 98 заявок на затвердження проєкту і 33 - на верифікацію.

Фонд енергоефективності схвалив 305 заявок на участь у програмі, 53 заявки на затвердження проєкту та 10 заявок на верифікацію. Лідерами за кількістю поданих заявок є Волинська (99 заявок), Львівська (47 заявок) та Миколаївська (37 заявок) області.

Читайте також: «Світло без ртуті»: у Тернополі триває модернізація вуличного освітлення

Орієнтовну суму грантів, які можуть бути виплачені ОСББ, установа оцінює у 2,413 млрд грн. Економія енергії у разі реалізації всіх проєктів оцінюється у 200,327 млн кВт-год/рік або 262,02 млн грн/рік.

Як повідомлялося, прийом заявок від ОСББ на участь у програмі з енергомодернізації багатоквартирних будинків “Енергодім” від Фонду енергоефективності розпочався з 3 вересня 2019 року. Програма передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета «Легкий» та 50% - для пакета «Комплексний».

Програма Фонду енергоефективності реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН).

Фото: eefund.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-