На оптовому ринку сільгосппродукції у Львові подешевшали яблука

На оптовому ринку сільгосппродукції у Львові подешевшали яблука

Укрінформ
На оптовому ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» (Львів) яблука вітчизняних сортів стартують від 11 грн/кг, що на 5-10% менше порівняно з попереднім тижнем.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням сайт Шувар.інфо.

В аналітиці цін зазначено, що вартість вітчизняних сортів яблук, зокрема «Голден», «Декоста», «Муцу», «Флоріна», порівняно з минулим тижнем зменшилася на 5-10%. Найнижче коштують зимові яблука «Айдаред»: ціна стартує від 11 грн/кг, а яблука імпортних сортів коштують 18 грн 50 коп.

Ціна яблучної сушенини (дольок) тримається тривалий час на рівні 50-60 грн/кг.

Також значно знизилася ціна на українські груші - майже на 22%. І якщо тиждень тому кілограм можна було придбати за 45 грн, то тепер ціна – 30 грн. А імпортні груші з Європи постійно дорожчають, станом на 17 березня їхня вартість становить від 50 грн/кг.

Щодо іншого асортименту фруктів на ринку, то динаміка залишається стабільною. Ківі коштує в середньому 44 грн/кг, лимони – 34 грн, мандарини – 47 грн, апельсини – 38 грн, гранат – 55 грн.

Найдорожчими на ринку залишаються несезонні ягоди, так малина коштує 733 грн/кг, черешня – 500 грн/кг та 170 грн за полуницю.

Читайте також: На запорізьких ринках почали торгувати сезонними овочами, вирощеними в Україні

У сезоні 2019/2020 року на майданчику ринку «Шувар» було продано понад 18,5 тис. тонн українських яблук. Найбільший попит було зафіксовано в зимові місяці та на початку весни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-