В Австрії пропонують вирощувати овочі та фрукти у міських парках

В Австрії пропонують вирощувати овочі та фрукти у міських парках

Укрінформ
В австрійських містах Відень та Іннсбрук стартував проєкт "міське садівництво" (Urban Gardening), який передбачає надання громадянам грядок у міських парках для власноручного вирощування овочів, фруктів чи зелені.

Як передає кореспондент Укрінформу, проєкт втілюється федеральним міністерством сільського господарства, регіонів та туризму Австрії спільно з Австрійськими федеральними парками.

"Хочете посадити квіти, зелень або овочі на власній грядці? Ми зробимо це можливим! Дайте відповідь на конкурсне питання та заповніть обов’язкові поля", - йдеться на сайті, де розігруються "міські грядки".

Наразі у проєкті беруть участь два федеральні парки – Аугартен у Відні та Гофгартен в Іннсбруку. На їх території буде виділено 220 грядок, кожна розміром по 10 квадратних метрів. Грядки будуть розіграні між усіма, хто хоче мати власний невеличкий город у місті та зареєструється для розіграшу у конкурсі.

Реєстрація триває до 25 березня, грядки будуть передані їх власникам вже на початку квітня. Як зазначають організатори "міського садівництва", грядки площею у 10 кв.м. має вистачити для того, щоб сім’я з п’яти осіб мала свіжу зелень протягом усього сезону.

Читайте також: На Чернігівщині елітну картоплю оздоровлюють у пробірках

"З допомогою цього проєкту ми пропонуємо не лише отримати задоволення від садівництва у двох найкрасивіших федеральних парках Австрії, але й підвищуємо обізнаність про те, скільки праці потребує виробництво продуктів харчування, і, водночас, робимо свій внесок у біорізноманіття у місті", - зазначила міністр сільського господарства Австрії Елізабет Кьостінгер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-