На Рівненщині відкрили виробництво крафтових сирів

На Рівненщині відкрили виробництво крафтових сирів

Фото
Укрінформ
У Рівненській області відкрили виробництво крафтових сирів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Рівненської облдержадміністрації.

«У селі Буща Рівненського району запрацювала сироварня. Власники молочної ферми «Юнікасоль» своїми силами відкрили виробництво крафтових сирів. Молочна ферма має замкнутий цикл виробництва. Наразі в області створено 16 сімейних молочних ферм, в яких утримується майже 300 корів», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що відкриття сироварні – це один з кроків реалізації на Рівненщині проєкту «Сімейні молочні ферми». Проєкт впроваджується за підтримки компанії «УкрМілкІнвест», Української кооперативної федерації та благодійного фонду «Любіть Україну». Ініціатива відбувається у рамках спільного проєкту уряду Швеції та ПРООН в Україні.

«Крафтове виробництво сиру на молочній фермі «Юнікасоль» - це також крок до створення молочного кластеру на базі Здолбунівської і Мізоцької територіальних громад. Зазвичай крафтова продукція виробляється в невеликих кількостях, з використанням переважно ручної праці, коли за мету ставлять якість», - розповіла начальниця департаменту АПК Рівненської ОДА Надія Переходько.

Читайте також: На Харківщині створили антибактеріальний папір

Проєкт «Сімейні молочні ферми» спрямований на розвиток українського села. Зокрема, формат невеликих ферм на 10-50 корів дозволяє формувати принципово новий молочний бізнес та швидко масштабувати його.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт з розвитку сімейних молочних ферм в Україні розпочався в 2017 році. Нині проєкт впроваджується на території чотирьох областей: Рівненської, Волинської, Хмельницької та Тернопільської. Проєкт, на підтримку якого потрібно близько 600 млн дол., планується поширити на всю Україну. Очікується, що у разі його реалізації до 2027 року в Україні відкриється 5 тис. сімейних ферм.

З 25 січня 2021 року розпочався третій раунд проєкту з розвитку сімейних молочних ферм. До нього вже приєдналось майже 90 інвесторів, які вклали 2,7 млн грн. Проєкт «Сімейні молочні ферми» дозволив 65-ти сім'ям на Західній Україні відкрити власні молочні ферми.

Фото: rv.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-