У Миколаєві випускають натуральні есенції з рослин власного виробництва

У Миколаєві випускають натуральні есенції з рослин власного виробництва

Фото
Укрінформ
Миколаївське підприємство «Натуральні есенції» налагодило випуск гідролатів та ефірних олій з натуральних рослин власного виробництва. Їх використовують для лікування та профілактики захворювань, а також у косметології, кулінарії та харчовій промисловості.

Заснували та успішно розвивають підприємство дві жінки - Інеса Крашевець-Любченко, колишній лікар-неонатолог та її бізнес-партнерка Ірина Склярова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми знаходимося на півдні України, де клімат дозволяє вирощувати лікарські трави, з яких виходять високої якості гідролати та ефірні олії. Гідролати - це концентрована суміш легких активних речовин. Їх унікальність полягає в тому, що вони працюють на здоров'я кожної клітини організму людини і здатні не лише лікувати хвороби, й оновлювати життєві сили в будь-якому віці. Технологія та вся продукція сертифікована МОЗ України для використання в харчовій та медичній промисловості. Продукція виробляється з клінічно досліджених рослин. На кожну партію компанія має сертифікат якості», - розповідає пані Інеса.

Сьогодні в асортименті компанії гідролати з 26 видів рослин та понад півтора десятка 100-відсотково натуральних ефірних олій. Їх роблять не лише з добре відомих рослин, як то м’ята, базилік, безсмертник, кропива, а й з більш рідкісних: німецької ромашки, деревію, звіробою, шоломниці байкальської, гісопу тощо.

Низка цих засобів дуже актуальна зараз, під час пандемії коронавірусу.

Читайте також: Івано-Франківський фермер пропонує розпочати весну з 50 грамів мікрозелені

Ірина Склярова каже, що всі їхні розробки вона тестує особисто на собі й на своїх рідних.

«Ми співпрацюємо з Інститутом хімії поверхні імені О.Чуйка Національної Академії наук України, який шукав виробників чистої сировини для реалізації своїх проєктів. Фахівці інституту протестували нашу продукцію і зараз вона є складовою їхніх зубних паст, органічних шампунів, засобів по догляду за волоссям, дезодорантів тощо», - стверджує пані Ірина.

Нещодавно підприємство отримало грант від Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), який фінансується Міністерством міжнародних справ Канади та Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA).

Це дасть змогу закупити нове сучасне обладнання для фасування продукції, яка набуває все більшого попиту. Також компанія пройшла оцінку інноваційного рівня розвитку й отримала спеціалізований бенчмаркенговий звіт та сертифікат від Європейської Академії з управління інноваціями - IMProve Academy. А це означає визнання вже на європейському рівні.

Фото з архіву ТОВ «Натуральні есенції» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-