Європі час відмовитися від російського газу та використовувати заморожені активи РФ - Кемерон

Європі час відмовитися від російського газу та використовувати заморожені активи РФ - Кемерон

Укрінформ
Прийшов час, коли Європа повинна відмовитися від російського газу та використовувати заморожені російські активи, оскільки саме цього найбільше боїться Путін.

Про це міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон сказав під час Міжнародної конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), яка проходить у Берліні 11-12 червня, повідомляє власкор Укрінформу.

“Ми здебільшого перекрили постачання російської нафти, але настав час переконатися, що ми також повністю зупинимо надходження російського газу до Європи... Нам також потрібно використовувати заморожені російські активи. Маємо запитати у себе: яких наших дій боїться Путін? Він боїться, що ми перекриємо нафту, газ і вуглеводні. Він боїться за заморожені російські суверенні активи”, - сказав Камерон.

Британський міністр висловив сподівання, що цього тижня “Велика сімка” зможе домовитися про те, щоб використовувати відсотки із заморожених активів на погашення кредиту для України.

Він запевнив у продовженні підтримки Британією України в різних сферах, зокрема страхуванні, технологіях, інвестиціях, реконструкції та інших.

Читайте також: Італії надасть Україні140 мільйонів для відновлення інфраструктури

На його переконання, зараз сприятливі умови для спільної перемоги над Росією, але потрібна сміливість для їх використання.

“Моя точка зору дуже проста: Україна веде війну на суші, війну на Чорному морі, а це війна за майбутнє. І ми хочемо допомогти Україні виграти всі ці війни. І я думаю, що ми зможемо. І розклад карт на нашу користь. Коли мова йде про цю війну за майбутнє, ми маємо глибші ринки капіталу, ми маємо сильнішу економіку, ми маємо кращі альянси… Питання для нас полягає в тому, чи вистачить нам сміливості розіграти всі ці карти, і чи вистачить нам терпіння, щоб переконатися, що Україна виграє в довгостроковій перспективі”, - сказав Камерон.

Британський міністр наголосив на успіхах України, зокрема на тому, що ефективне послаблення Росії в Чорному морі відбулося не в результаті переговорів, а завдяки сміливості ВМС України, які за підтримки союзників, зокрема Британії, потопили 25% ЧФ РФ, що також дало змогу відкрити “зерновий коридор” та дало зростання економіки України на 6% минулого року.

Читайте також: Шмигаль про відновлення України: Один із пріоритетів зараз - передача заморожених активів РФ

“Вони (росіяни - ред.) намагаються зруйнувати енергетичну систему. Вони намагаються забрати коксівне вугілля, яке має важливе значення для чорної металургії України. Також намагаються знищити газові сховища в Україні. Вони твердо й чітко переслідують ключові активи України. І ми маємо запитати себе, чи ми однаково жорсткі та точні у відповідь”, - наголосив Камерон.

За його словами, найбільшою поразкою Путіна стане успішна, реформована, фінансово стабільна Україна.

Як повідомляв Укрінформ, участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), яка проходить у Берліні 11-12 червня, беруть понад 2 тисячі учасників із більш як 60 країн.

Фото: @ZelenskyyUa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-