Росія може зберігати в Калінінградській області 100 ядерних боєголовок - Сікорський

Росія може зберігати в Калінінградській області 100 ядерних боєголовок - Сікорський

Укрінформ
Росія є загрозою як для України, так і для Польщі. Москва може зберігати в Калінінградській області, поблизу кордону Польщі, 100 ядерних боєголовок, напад РФ на ЄС не є чимось неймовірним.

Про це під час Конференції з відновлення України сказав у Берліні глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив глава польської дипломатії, історія і географія відіграють для Польщі й України першорядну роль. Він наголосив, що Росія вже 300 років намагається колонізувати Україну, утримати її у своїй сфері впливу. В Російській імперії заборонялося писати й говорити українською, а під час Голодомору 30-х років минулого століття СРСР знищив 5 млн українських селян.

“І зараз те саме відбувається на окупованих територіях”, - підкреслив глава МЗС Польщі.

Він звернув увагу, що у 200 км на північ від Варшави є російський анклав – Калінінградська область, де, на думку польської влади, “зберігається 100 ядерних боєголовок”, поруч також Білорусь, яка є близькою до РФ.

Читайте також: Сікорський: Польща ніколи не обмежувала Україну у застосуванні польcького озброєння

“Тобто це означає, що напад на ЄС цілком вірогідний”, - констатував Сікорський.

Він звернув увагу, що російські ракети, якими Москва обстрілює територію України, періодично порушують повітряний простір Польщі, залітаючи углиб території країни. Відтак, небезпека для цієї частини Європи є “більшою, ніж дехто про це думає”.

Сікорський також підкреслив, що російська економічна система переживає колапс, концерн “Газпром” зазнає значних збитків.

“Путін руйнує свою країну, він звертається до Бразилії і Китаю, щоб заморозити конфлікт. Це означає, що він зрозумів: своїх цілей він не досягне, йому не вдасться захопити всю Україну і зробити її колонією”,- наголосив Сікорський.

Читайте також: Білорусь будує сховища для російської ядерної зброї за 193 кілометри від кордону з Україною - NYT

Глава польської дипломатії додав, що зараз можна було б відновити Україну в її міжнародно визнаних кордонах і дотримання міжнародного права, "але для цього треба бути активними".

Як повідомляв Укрінформ, у Берліні проходить Конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference.

Фото: x.com/radeksikorski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-