Болгарія не збирається відправляти своїх військових в Україну

Болгарія не збирається відправляти своїх військових в Україну

Укрінформ
У Болгарії не стоїть питання щодо можливості відправлення своїх військових до України.

Про це сказав тимчасовий прем’єр-міністр Болгарії Дімітар Главчев, передає Укрінформ з посиланням на Болгарське національне радіо.

«Відправлення болгарських військових в Україну ніколи не обговорювалося», - заявив Главчев після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Софії.

Він зазначив, що обговорював з генсеком НАТО ситуацію в Чорноморському регіоні та підтримку України. Альтернативи вже ухваленій парламентом допомозі Україні немає, заявив глава уряду Болгарії.

"Єнс Столтенберг наприкінці зустрічі сказав, що ми повинні усіма силами допомагати Україні, але жодна країна НАТО не має бути втягнута у війну", - додав Главчев.

Читайте також: Макрон не виключає відправлення військ до України, якщо Росія прорве оборону і буде запит від Києва

Столтенберг перебуває у столиці Болгарії для участі в пленарному засіданні весняного засідання Парламентської асамблеї НАТО, яке столиця країни Софія приймає з 25 по 27 травня.

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня прем'єр-міністр Денис Шмигаль та його болгарський колега Дімітар Главчев обговорили військові потреби України, зокрема в артилерії, снарядах та протиповітряній обороні.

Фото: BTA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-