Литва депортувала росіянина через загрозу нацбезпеці

Литва депортувала росіянина через загрозу нацбезпеці

Укрінформ
Литва видворила громадянина РФ Володимира Водо, який проживав у балтійській країні 35 років, через загрозу національній безпеці.

Про це повідомляє LRT, передає Укрінформ.

Департамент держбезпеки Литви постановив, що Водо становить загрозу державній безпеці, оскільки його погляди «нелояльні до Литви і він поширює пропагандистську інформацію в соціальних мережах відповідно до інформаційної політики Росії». На підставі цього Департамент міграції анулював його посвідку на проживання в Литві та ухвалив рішення про депортацію.

Водо оскаржив рішення, вказавши, що доглядає за хворою матір’ю, має тісні зв'язки з Литвою, володіє литовською мовою та повністю розірвав усі зв'язки з країною походження. 15 травня Вищий адміністративний суд Литви ухвалив остаточне рішення про депортацію Водо до Росії.

Напередодні депортації Водо затримали у Вільнюсі, ніч він провів у Центрі реєстрації іноземців у Пабраде. «Сьогодні його доставили до кордону з Росією на прикордонний пункт Кібартай. Після завершення всіх формальностей відправили до Росії. Жодних інцидентів, проблем чи незапланованих подій при реалізації цього рішення не було», — повідомив представник Служби охорони державного кордону Гедрюс Мішутіс.

Читайте також: Чехія планує депортувати члена російської діаспори за співпрацю зі спецслужбами РФ

Водо проживав у Литві з 1989 року, першу постійну посвідку на проживання у Литві отримав у 1993-му році.

Як повідомляв Укрінформ, у березні президент Литви Гітанас Науседа підписав указ про позбавлення литовського громадянства артистки балету Ілзи Лієпи, яка проживає в Росії та підтримує агресивну політику президента РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-