Корея запровадила санкції проти семи громадян КНДР та двох російських суден

Корея запровадила санкції проти семи громадян КНДР та двох російських суден

Укрінформ
Південна Корея у п’ятницю запровадила санкції проти семи громадян КНДР та двох російських суден за участь у незаконній торгівлі зброєю та пальним з Росією та інші дії, що порушують санкції ООН.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Зазначається, що цей крок зроблений у межах посилення заходів зі стримування Північної Кореї та є відповіддю на нещодавнє вето РФ щодо продовження повноважень комісії ООН, яка має стежити за виконанням санкцій проти КНДР.

Під санкції Сеула, зокрема, потрапив голова сирійського підрозділу Korea Mining and Development Trading Corp. Рім Йон Хьок - відомий північнокорейський торговець зброєю. Його підозрюють у причетності до незаконних угод з російською «Групою Вагнера».

Також санкції ввели проти глави Taeryong Trading Co Хан Хьок Чоля, якого звинувачують у постачанні російського дизельного палива до Північної Кореї в порушення міжнародних санкцій.

Інші п’ятеро громадян КНДР, які потрапили під санкції Південної Кореї, підозрюються у незаконній роботі в IT-компаніях у РФ для заробітку валюти, необхідної для фінансування заборонених ядерних та ракетних програм Північної Кореї.

Два російських судна – MAIA-1 і MARIA - додали до списку санкцій через причетність до транспортування військових вантажів до Північної Кореї та Росії. Підсанкційні судна тепер мають отримати спеціальний дозвіл від портової влади Південної Кореї, щоб увійти в порти країни.

Читайте також: Південна Корея ввела санкції проти російських суден, компаній та громадян за співпрацю з КНДР

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії вирішив запровадити санкції проти дев'яти організацій, що базуються в Росії, і громадянина РФ, а також двох кіпрських фірм, через які Москва закуповує зброю з Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-