У Європарламенті не мають сидіти «представники Путіна» - кандидатка у президенти ЄК від Німеччини

У Європарламенті не мають сидіти «представники Путіна» - кандидатка у президенти ЄК від Німеччини

Укрінформ
Кандидатка на посаду керівника Єврокомісії від Європейської партії зелених Террі Райнтке (Німеччина) вважає посилення позицій ультраправих партій найбільшою загрозою для європейської безпеки.

Про це Райнтке сказала під час Eurovision Debate-2024 серед кандидатів на посаду керівника Єврокомісії, що відбулися за участю представників провідних європейських партій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про те, що є найбільшою загрозою для нашої безпеки, то це зміцнення позицій праворадикальних політиків. Ми бачимо, що праві політики хочуть дискредитувати Євросоюз і зруйнувати фундамент, на якому побудовані мир і процвітання Європи протягом останніх десятиліть. Ми чуємо, що кажуть праворадикальні політики, які співпрацюють з Путіним, з Китаєм, - вони хочуть нашкодити нашим інтересам», - зазначила кандидатка на посаду президента ЄК.

На її думку, найголовнішою стратегією посилення європейської безпеки має бути запобігання «зміщенню вправо» європейського політикуму.

Читайте також: ЄС має одночасно вирішувати питання підтримки України та власної безпеки - фон дер Ляєн

«Ми не можемо допустити, щоб представники Путіна сиділи у Європейському парламенті. Цьому треба запобігти», - наголосила Райнтке.

Як повідомлялося, 6-9 червня 2024 року в усіх країнах ЄС відбудуться вибори до Європейського парламенту, які стануть визначальними для формування ключових напрямків внутрішньої та зовнішньої політики ЄС на наступні роки.

Фото архівне: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-