Росіяни змогли нав’язати США міф, що будь-які дії Вашингтона посилюють загрозу ядерної війни - експерт

Росіяни змогли нав’язати США міф, що будь-які дії Вашингтона посилюють загрозу ядерної війни - експерт

Укрінформ
Обережна реакція адміністрації президента США Джозефа Байдена на будь-які прояви російської агресії в Україні зумовлена нав’язаним Росією міфом, що будь-які дії Америки спричиняють загрозу ядерної війни.

Таку думку висловив експерт Ради зовнішньої політики «Українська призма» Олександр Краєв в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

Експерт зауважив, що з часів холодної війни всі президентські адміністрації у США вважають, що всі дії Вашингтона сприймаються у Москві значно гостріше, аніж будь-що зроблене європейцями.

«Росіяни культивували цей міф, що будь-які дії Америки - це загроза ядерної війни, а будь-що, що робить Європа - це просто загроза ескалації. Росіяни протягом останніх 30 років завдяки своїй пропаганді, своїй дипломатії, політичним агентам, які їм допомагали в США, змогли насадити міф, що Америка має бути обережною і постійно пам’ятати, що будь-що, що вона робить, може спровокувати ядерну війну. Тому, відповідно, США досі «запрягають» дуже обережно і завжди чекають, поки хтось інший «прокладе маршрут», а вже потім готові самі цим маршрутом іти», - сказав Краєв.

Читайте також: США готувалися до можливого ядерного удару Росії по Україні у 2022 році - CNN

Як повідомлялося, кремлівський диктатор Володимир Путін в інтерв'ю російському пропагандисту Дмитру Кисельову в березні похвалився технічною готовністю Росії до ядерного зіткнення з США. Натомість американська розвідка не відкидає, що Москва може піти на ядерні атаки на тлі провалів на фронті та відповідей України по російській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-