Соцмережа X відкрила представництво в Туреччині, аби уникнути санкцій

Соцмережа X відкрила представництво в Туреччині, аби уникнути санкцій

Укрінформ
Платформа соціальних мереж X відкрила офіційне представництво в Стамбулі, аби уникнути санкцій з боку Туреччини.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення міністра транспорту та інфраструктури Абдулкадіра Уралоглу в мережі Х.

“У Туреччині було відкрито представництво платформи соціальних медіа X. Тепер вона продовжить свою діяльність у Туреччині з представництвом у Стамбулі”, - йдеться у повідомленні.

Якби соцмережа X не відкрила офіційне представництво, то до неї було б застосовано нові санкції, зокрема обмеження пропускної здатності.

Читайте також: Чат-бот Grok тепер доступний в Європі - Маск

Раніше, коли соцмережа Х відмовилася призначати представника в Туреччині, з боку країни було накладено заборону на рекламу. Наступним кроком мало стати обмеження пропускної здатності соцмережі Х.

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році Туреччина була в топі країн з використання Twitter та Instagram. У 2020 році парламент Туреччини ухвалив закон, яким становив правила діяльності соціальних мереж, невиконання яких тягне за собою штрафи та обмеження трафіку. У липні 2023 року управління інформаційно-комунікаційних технологій Туреччини (BTK) заборонило турецьким громадянам і компаніям розміщувати рекламу в Twitter, тому що компанія не призначила офіційного місцевого представника, як того потребує законодавство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-