МВС Фінляндії: Відкриття кордону з Росією не прив'язане до закону про боротьбу з міграцією

МВС Фінляндії: Відкриття кордону з Росією не прив'язане до закону про боротьбу з міграцією

Укрінформ
Глава МВС Фінляндії Марі Рантанен заявила, що ухвалення законопроєкту про боротьбу зі спрямованою міграцією, оприлюдненого 21 травня, не пов'язане з відкриттям кордону з РФ.

Про це повідомляє Yle, передає Укрінформ.

«Цей закон не може бути безпосередньо пов'язаний з відкриттям кордону. Звичайно, ми оцінюємо можливість відкриття, виходячи з інформації влади, а також наявних загроз», - заявила Рантанен, додавши, що влада може переглянути ситуацію на кордоні, якщо це буде можливо.

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, зі свого боку, вказав, що для цього необхідно, аби російська сторона «повернулася до нормальної практики».

«Прикордонний рух може відновитися тільки тоді, коли по обидва боки кордону люди дотримуватимуться правил, які існували до цього феномену спрямованої міграції. Це означає, що російські прикордонники мають повернутися до звичайної практики, коли людей без в'їзних документів до кордону не пускають», - наголосив Орпо.

Читайте також: Фінляндія не відкриватиме кордон з Росією

Як повідомлялося, уперше кордон між Фінляндією і Росією закрили в листопаді 2023 року через спрямовану міграцію з боку РФ.

14 грудня Фінляндія вирішила відкрити два пункти на східному кордоні. Однак у перший же день з боку Росії прибули понад 100 прохачів притулку, після чого кордон закрили.

У вівторок, 21 травня,  уряд Фінляндії представив законопроєкт щодо боротьби з міграцією на кордоні з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-