Глава Мінфіну США закликала європейські банки посилити дотримання санкцій проти РФ

Глава Мінфіну США закликала європейські банки посилити дотримання санкцій проти РФ

Укрінформ
Міністр фінансів США Джанет Єллен закликала керівників європейських банків активізувати свої зусилля для дотримання заходів, спрямованих на припинення ухилення Росії від санкцій.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

На початку зустрічі з представниками банків Єллен наголосила, що вторинні санкції, запроваджені торік у грудні, завадили Росії закуповувати товари, необхідні для війни в Україні. Однак вона підкреслила, що необхідно провести додаткову роботу.

«Я закликаю всі присутні тут установи вжити підвищених заходів щодо дотримання санкцій та посилити увагу до спроб Росії ухилитися від них», - сказала Єллен виступі у вівторок.

Читайте також: Глава Мінфіну США закликає знайти спосіб передати Україні заморожені російські активи

Глава Мінфіну США закликала представників європейських банків, щоб політика цих фінансових установ щодо дотримання глобальних санкцій суворо застосовувалася їхніми філіями та дочірніми компаніями за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, за підрахунками Financial Times, сім найбільших західних банків, які залишилися в Росії, сплатили РФ понад 800 мільйонів євро податків торік. Deutsche Bank входить до сімки західних банків за розміром активів у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-