Глава Мінфіну США закликає знайти спосіб передати Україні заморожені російські активи

Глава Мінфіну США закликає знайти спосіб передати Україні заморожені російські активи

Укрінформ
Міністр фінансів США Джанет Єллен закликала найбільші країни з розвиненою економікою знайти спосіб використання заморожених російських активів, щоб допомогти зміцнити захист України та для довгострокової реконструкції після війни.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що існують вагомі міжнародні правові, економічні та моральні підстави для просування вперед», - йдеться у заяві Єллен, підготовленій перед зустріччю фінансових керівників G20 у бразильському місті Сан-Паулу.

Вона наголосила, що це було б «вирішальною відповіддю на безпрецедентну загрозу глобальній стабільності з боку Росії».

Читайте також: Конфіскація заморожених активів РФ була б законною - міжнародні експерти

«Це ясно б показало, що Росія не зможе перемогти, затягуючи війну, і спонукало б її сісти за стіл переговорів і домовитися про справедливий мир з Україною», - додала глава Мінфіну США.

Її коментарі прозвучали тоді, коли країни G7 обговорюють, що робити із замороженими російськими активами через вторгнення в Україну, оскільки фінансові потреби Києва залишаються незмінно високими.

Європейський Союз, країни G7 та Австралія заморозили близько 282 млрд доларів у вигляді цінних паперів та готівки. Усі сторони погоджуються, що ці кошти мають залишатися недоступними для Росії, якщо вона не погодиться допомогти у відновленні України, але вони розходяться в думках щодо законності повного арешту цих активів.

Читайте також: Сунак закликає Захід бути сміливішим щодо конфіскації російських активів

Як повідомляв Укрінформ, країни G7 24 лютого оприлюднили заяву, в якій підтвердили, що триматимуть заморожені активи Росії у своїх юрисдикціях до завершення повномасштабної війни РФ проти України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-