Сунак закликає Захід бути сміливішим щодо конфіскації російських активів

Сунак закликає Захід бути сміливішим щодо конфіскації російських активів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що країни Заходу повинні сміливіше діяти в питанні конфіскації російських активів, які вони заморозили після повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми повинні бути сміливішими, щоб завдати удару по російській військовій економіці. І ми повинні бути сміливішими, щоб конфіскувати сотні мільярдів заморожених російських активів», - наголосив Сунак.

Він додав, що на тлі війни Україна продовжує потребувати більше далекобійної зброї, безпілотників і боєприпасів, а також іншої допомоги.

Прем'єр також закликав США продовжувати надавати фінансову та військову підтримку Україні.

«Ми ніколи не повинні недооцінювати те, що Америка зробила для України та для євроатлантичної безпеки. Я закликаю їх продовжувати цю підтримку і впевнений, що вони це зроблять», - зазначив він.

Читайте також: G7 блокуватиме заморожені активи РФ до кінця війни

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія виділить упродовж року 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 280 млн євро) на закупівлю та виробництво артилерійських снарядів для потреб України.

Загалом Європейський Союз, США, Японія та Канада заморозили близько 300 мільярдів доларів США активів російського центрального банку у 2022 році, коли Росія вторглася в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-