Іспанія відкликала посла з Аргентини після заяв Мілея

Іспанія відкликала посла з Аргентини після заяв Мілея

Укрінформ
МЗС Іспанії відкликало свого посла в Буенос-Айресі для консультацій після висловлювань президента Аргентини Хав'єра Мілея на адресу дружини іспанського прем'єр-міністра Педро Санчеса.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, під час мітингу в Мадриді, організованого ультраправою партією Vox, Мілей назвав дружину Санчеса Бегону Гомес «корумпованою».

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив, що очікує вибачень від аргентинського лідера. Він також наголосив, що «своєю поведінкою Мілей довів відносини між Іспанією та Аргентиною до найсерйознішого стану в новітній історії».

Інші іспанські урядовці також засудили виступ Мілея, який назвав соціалізм «проклятим і канцерогенним». Як відомо, Санчес очолює Соціалістичну партію Іспанії.

Читайте також: Президент Аргентини може в червні відвідати Україну

Речник Мілея заявив, що президент Аргентини не буде перепрошувати за свої заяви.

У квітні суд у Мадриді заявив, що розглядає звинувачення у зловживанні впливом і корупції, висунуті проти дружини Санчеса групою антикорупційних активістів Manos Limpias («Чисті руки»).

Згодом прокуратура Мадрида заявила, що подала апеляцію на закриття справи через відсутність доказів.

Читайте також: В Аргентині страйкують через реформи президента - зупинився транспорт, не працюють магазини

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня Іспанія та Аргентина обмінялися критичними заявами після того, як міністр транспорту Іспанії Оскар Пуенте заявив, що президент Аргентини Хав'єр Мілей вживав наркотичні засоби.

Фото: PAP/EPA/Juan Ignacio Roncoroni 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-