Президент Аргентини може в червні відвідати Україну

Президент Аргентини може в червні відвідати Україну

Укрінформ
Президент Аргентини Хав'єр Мілей планує у рамках європейського турне в червні здійснити візит до України та зустрітися з Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на аргентинський портал Infobae.

"Хав'єр Мілей вирішив здійснити візит до Києва, щоб засвідчити свою підтримку Володимиру Зеленському, коли російські війська наступають на українську територію, а громадська думка в Європі та Сполучених Штатах демонструє певну втому від незаконної війни, розв'язаної Володимиром Путіним", - йдеться у статті, яка також поширена на сторінці Мілея у соцмережі Х.

Передбачається, що до столиці України аргентинський лідер прибуде з Іспанії. Крім того, плануються його візити до Німеччини та Франції.

"Мілей стане першим латиноамериканським лідером, який відвідає Україну в розпал конфлікту, коли Зеленський намагається стримати широкий військовий наступ, здійснюваний Москвою", - вказується в публікації.

Читайте також: Аргентина передала Україні два гелікоптери - Financial Times

Як повідомляв Укрінформ, президент Аргентини Хав'єр Мілей заявив, що планує провести саміт латиноамериканських держав, які підтримують Україну в боротьбі проти російської агресії.

Фото: Igor Wagner/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-