У Литві завершилося голосування на президентських виборах

У Литві завершилося голосування на президентських виборах

Укрінформ
У Литві завершилося голосування на президентських виборах, а також на референдумі стосовно легалізації множинного громадянства.

Про це повідомляє Delfi, передає Укрінформ.

На виборах глави держави литовці були більш активними, ніж п'ять років тому – у них узяли участь 59,37% громадян, зазначила голова Головної виборчої комісії Ліна Петронене. За її словами, конкретніші результати будуть після півночі.

За даними ГВК на 20:00, на виборчі дільниці прийшли 47,78% громадян. Ще 11,59% взяли участь у виборах достроково. П'ять років тому явка у першому турі президентських виборів становила 56,45%.

Загалом по всій країні було відкрито 1895 виборчих дільниць.

Читайте також: У Литві проходять президентські вибори та референдум із легалізації множинного громадянства

За посаду глави держави змагаються: чинний президент Гітанас Науседа, прем’єр-міністр Інгріда Шимоніте, яку підтримують консерватори, представник Партії свободи Дайнюс Жалімас, самовисуванець Ігнас Вегеле, засновник партії «Німанська зоря» Ремігіюс Жемайтатайтіс, Гедрімас Єглінскас від Спілки демократій «В ім’я Литви», голова Партії праці Андрюс Мазуроніс.

Переможцем вважатиметься кандидат, який здобуде більш ніж 50% голосів. Якщо жоден із претендентів не матиме більшості голосів, за два тижні відбудеться другий тур, у якому візьмуть участь двоє кандидатів, котрі наберуть найбільше голосів.

Окрім того, паралельно з виборами в Литві проходив референдум щодо легалізації множинного громадянства.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-