У Південній Кореї активісти вимагають скасувати виступ пропутінського музиканта в Сеулі

У Південній Кореї активісти вимагають скасувати виступ пропутінського музиканта в Сеулі

Фото
Укрінформ
У Сеулі в неділю відбувся мітинг протесту проти агресивної війни РФ проти України, а також проти запрошення на музичний фестиваль у Південній Кореї пропутінського музиканта, російського скрипаля та диригента Володимира Співакова.

Про це розповів Укрінформу учасник мітингу Євгеній Штефан.

Щотижневі акції протесту організовує група активістів Voices in Korea. Вона ж збирає підписи під петицією, що вимагає скасування концерту про-путінського артиста.

Недільний мітинг відбувся біля хмарочоса Lotte World Tower, де 8 травня запланований концерт Співакова. Він має пройти в рамках Classical Bridge International Music Festival. Акція активістів привернула увагу місцевого телебачення, численних перехожих, а також працівників Lotte Concert Hall (розташованого в зазначеному хмарочосі). Вони сфотографували усі банери та плакати протестувальників.

Водночас, у мітингу був і більш широкий порядок денний – загальний протест проти російської агресії в Україні. Одна з учасниць акції встала на коліна, щоби покаятися перед українцями і попросити пробачення від імені російських громадян. «Я одна з тих, хто допустив вбивства в Україні, хто допустив Бучу, Маріуполь… Ми своїми руками чи своєю бездіяльністю [довели до того, що] українські діти за звуком розуміють, яка летить ракета, в який бік. Ми все це допустили», - сказала активістка.

Вона також закликала західні країни закрити небо над Україною, як це нещодавно було зроблено в Ізраїлі.

Наступної неділі, 5 травня, активісти Voices in Korea планують провести не тільки акцію протесту, але й влаштувати пресконференцію для корейських журналістів.

Читайте також: Після поранення в голову помер пропутінський блогер Мангушев, який виступав із «черепом українця»

Володимир Співаков в лютому 2022 року дійсно підписав лист, в якому російські діячі культури обережно закликали «зупинити воєнні дії, відвести війська та сісти за стіл переговорів». Водночас в 2014 році він підписав лист, в якому підтримував захоплення Росією Криму. Загалом після лютого 2022 року музикант підтримує політичну лінію Володимира Путіна.

Організовані ним заходи та фестивалі регулярно отримують гранти президента та МЗС РФ. При цьому на Фестиваль Співакова «Москва зустрічає друзів» у 2022-2023 рр. привозилися українські діти з тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей. Також музикант бере участь в акціях, які уславлюють російське імперство: 17 червня 2023 року Співаков був диригентом зведеного оркестру, який виконував гімн під час урочистої церемонії за участю Путіна - підняття велетенських прапорів РФ, СРСР і Російської імперії.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні завдяки протестам за день до прем'єри у Південній Кореї було скасовано балетне шоу за участю танцівників із російського "Большого театра". Перед тим, у березні, в Сеулі були скасовані виступи балету за участю Світлани Захарової, російської прима-балерини українського походження і палкої прихильниці Володимира Путіна.

Фото: Kim Seomin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-