Допомога США не повинна розслабити Європу – глава МЗС Латвії

Допомога США не повинна розслабити Європу – глава МЗС Латвії

Укрінформ
Європа не повинна розслабитись після рішення Палати представників Конгресу США про виділення пакету допомоги Україні, а навпаки, активізуватись, зокрема посилити режим санкцій та прискорити використання заморожених активів країни-агресорки.

Таку думку перед початком засідання Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин у Люксембурзі висловила новопризначена глава МЗС Латвії Байба Браже, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, європейці, маємо активізуватися. Ми не можемо розслаблятися навіть попри те, що США ухвалили пакет допомоги. Ми повинні стримувати Росію, тому тут є кілька елементів, один з яких - це гроші, щоб Росія не отримувала дохід, який їй потрібен для продовження фінансування війни», - заявила Браже.

«Це вирішальний час. Якщо Європа має амбіції щодо врегулювання конфліктів на своєму континенті, то зараз саме час це продемонструвати», – додала вона.

За словами міністерки, наявність багатьох європейських деталей у російських ракетах та зброї демонструє, що Росія успішно обходить санкції.

«Тому нам потрібно дуже чітко скоригувати режим санкцій щодо Росії та Білорусі. І ми, як країна, що має зовнішній кордон з ними, звичайно, бачимо дуже практичні речі. Необхідно закрити всі можливі коридори надходження елементів, які Росія використовує для виробництва ракет та іншої зброї», - заявила Браже.

Також, на думку латвійської міністерки, необхідно якнайшвидше узгодити використання заморожених фінансових активів Росії.

Для цього необхідна «довгострокова політична єдність у всьому світі і дуже чітке розуміння того, що ми не позбудемося російської проблеми так швидко», - додала вона.

Раніше Латвія підписала двосторонній договір про безпеку з Україною.

Читайте також: Засоби ППО та снаряди доставляють в Україну просто зараз - міноборони Швеції

Як передавав Укрінформ, міністри закордонних справ країн ЄС мають розглянути нарощування допомоги для України і ухвалити рішення про запровадження 14-го пакету санкцій проти Росії, що включає заборону на імпорт російського скрапленого газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-