Блінкен наступного тижня відвідає Китай, де порушить питання підтримки РФ Пекіном

Блінкен наступного тижня відвідає Китай, де порушить питання підтримки РФ Пекіном

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідає наступного тижня Китай, де висловить занепокоєння з приводу підтримки Пекіном оборонної промисловості Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на посадовця адміністрації США.

Під час візиту, що відбудеться 24–26 квітня, Блінкен зустрінеться з високопоставленими китайськими особами в Шанхаї та Пекіні.

За словами посадовця, держсекретар має «три основні цілі поїздки до Китаю». По-перше – «досягти прогресу з ключових питань»; по-друге – чітко висловити занепокоєння з приводу регіональних і глобальних проблем; і по-третє – обговорити питання, пов’язані з «відповідальним управлінням конкуренцією», сказав посадовець.

Блінкен планує «підтвердити нашу глибоку стурбованість щодо підтримки Китаєм оборонно-промислової бази Росії», а також с стосовно порушень прав людини і «несправедливої економічної та торговельної практики», зазначив чиновник.

Держсекретар також обговорить ситуацію на Близькому Сході. США неодноразово закликали Китай, як публічно, так і приватно, чинити тиск на Іран, аби той проявляв стриманість і не посилював напруженість у відносинах з Ізраїлем.

Крім того, Блінкен порушить питання щодо «викликів у Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи провокації Пекіна в Південнокитайському морі», а також «загрозливу риторику і безрозсудні дії Північної Кореї», сказав посадовець. Блінкен «також підтвердить важливість миру і стабільності» в контексті проблеми Тайваню.

Читайте також: Китай є головним постачальником військового обладнання для Росії - Блінкен

Це вже друга поїздка Блінкена як державного секретаря до Китаю. Торік він відвідав країну з метою стабілізації відносин після періоду значної напруженості між Вашингтоном і Пекіном, коли американський винищувач збив китайський аеростат-розвідник над військовими об'єктами США.

Президент Джо Байден мав телефонну розмову з лідером КНР Сі Цзіньпіном на початку квітня, торік у листопаді вони зустрічалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-