Болгарія створила робочу групу, яка буде займатися безпекою у Чорноморському регіоні

Болгарія створила робочу групу, яка буде займатися безпекою у Чорноморському регіоні

Укрінформ
Російський флот, його провокативні дії проти мирних кораблів у Чорному морі становлять ризик для безпеки, тому Болгарія створила робочу групу, яка буде займатися безпекою в Чорноморському регіоні.

Про це заявив міністр оборони Республіки Болгарія Атанас Запрянов під час ІІ Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи, повідомляє Укрінформ. 

«Болгарія притримується статуту НАТО і стратегічного компасу. Росія однозначно становить загрозу для колективної безпеки. Російський флот, його провокативні дії проти мирних кораблів у Чорному морі являє собою ризик для безпеки в Болгарії. Воєнні дії заважають експорту українського продовольства через болгарську економічну зону. Морські міни впливають на шляхи економічного постачання в Чорноморському регіоні. І в інтересах НАТО – протидіяти цій загрозі», – сказав Запрянов.

Він також повідомив, що Болгарія створила робочу групу щодо безпеки в Чорноморському регіоні. «Саме тому Болгарія встановила робочу групу, яка буде займатися безпекою в Чорноморському регіоні. Для нас це пріоритет працювати разом і забезпечити цю безпеку», – наголосив міністр.

Читайте також: Країни НАТО можуть розмістити флот у Румунії для захисту торговельних суден у Чорному морі - експерт

Раніше три чорноморські країни-члени НАТО – Румунія, Болгарія та Туреччина – підписали меморандум про створення та діяльність оперативної групи протимінних заходів у Чорному морі.

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня у Софії відбувається ІІ Чорноморська безпекова конференція Міжнародної Кримської платформи. Участь у конференції беруть делегації від 42 держав і 8 міжнародних організацій.

Фото: пресслужба Експертної мережі Кримської платформи

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-