Європарламент оштрафував латвійську депутатку, звинувачену у зв’язках з Кремлем

Європарламент оштрафував латвійську депутатку, звинувачену у зв’язках з Кремлем

Укрінформ
Європпарламент визнав латвійку Тетяну Жданок порушницею кодексу поведінки депутатів та запровадив проти неї санкції. Раніше кілька ЗМІ звинуватили Жданок у шпигунстві на користь Росії, а латвійська спецслужба відкрила проти неї кримінальну справу.

Парламент провів власне адміністративне розслідування щодо Жданок, про результати якого оголосила президент Європарламенту Роберта Мецола, передає Укрінформ із посиланням на Politico.

«Жданок, яка є членкинею Європарламенту з 2004 року, порушила частини кодексу, що стосуються декларування приватних інтересів та отримання подарунків», - заявила Мецола, не надавши детальнішої інформації.

Санкції включатимуть штраф у розмірі її добових за п'ять днів, що становить €1750, також їй буде заборонено виконувати певні представницькі функції до кінця депутатського мандату в липні, після чого вона більше не буде депутаткою Європарламенту.

Читайте також: Латвія висилає російського дипломата

За словами Мецоли, Жданок не подавала апеляцію.

Нагадаємо, у січні газета журналістських розслідувань The Insider повідомила, що Жданок роками працювала на російську Федеральну службу безпеки (ФСБ), яка є правонаступницею КДБ радянських часів. Представниця Російського Союзу Латвії як мінімум з 2005 року звітувала про свою діяльність перед співробітниками Федеральної служби безпеки Росії, просила у них кошти на проведення заходів.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент готується протистояти російській дезінформації. Після нещодавніх звинувачень латвійської депутатки Тетяни Жданок у змові з російськими спецслужбами депутати Європарламенту обговорили спроби Росії втрутитися в демократичні процеси в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-