Сьогодні світ потребує НАТО як ніколи - Остін

Сьогодні світ потребує НАТО як ніколи - Остін

Укрінформ
Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що безрозсудне і беззаконне вторгнення лідера РФ Володимира Путіна в Україну повернуло до Європи війну в давно небачених масштабах, тому сьогодні світ потребує НАТО як ніколи.

Про це йдеться в опублікованій на сайті Пентагону заяві Остіна з нагоди 75-ї річниці заснування НАТО, передає Укрінформ.

Він нагадав, що 75 років тому, 4 квітня 1949 року, США та багато їхніх найближчих союзників підписали у Вашингтоні Північноатлантичний договір. Після закінчення Другої світової війни, на тлі нової загрози радянської агресії, 12 союзників НАТО вирішили зміцнити безпеку в Північноатлантичному регіоні, захистити свободу і демократію і спільно забезпечити свою колективну оборону.

«У 21-му столітті НАТО залишається опорою нашої спільної безпеки, і прихильність до цього великого оборонного союзу залишається священним обов'язком Америки», - йдеться у заяві Остані.

За його словами, сьогодні Альянс, що складається з 32 членів, більший, сильніший і згуртованіший, ніж будь-коли, після нещодавнього історичного приєднання Фінляндії та Швеції.

«Безрозсудне та беззаконне вторгнення Путіна в Україну повернуло війну до Європи в таких масштабах, які, як сподівалися засновники НАТО, стали надбанням історії. Сьогодні світ потребує НАТО як ніколи. Коли наші лідери зберуться у липні у Вашингтоні на саміті, присвяченому 75-річчю НАТО, ми будемо зміцнювати нашу стійкість, прискорювати розвиток передових технологій, просувати реалізацію найнадійніших оборонних планів НАТО з часів холодної війни та зміцнювати наше колективне стримування та оборону», - наголосив Остін.

За його словами, США та їхні союзники по НАТО підтверджують своє зобов'язання розглядати напад на одного союзника як напад на всіх.

«Наша відданість П'ятій статті залишається непохитною. Мережа союзників і партнерів Америки… залишається основною стратегічною силою, з якою не може зрівнятися жоден суперник і в якій не повинен сумніватися жоден ворог», - зазначив глава Пентагону.

Читайте також: НАТО є головним «якорем безпеки» для Німеччини - Бербок

Як повідомляв Укрінформ, цьогорічний саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-